Wij geloven dat werknemers in een veilige en gezonde werkomgeving beter presteren en gelukkiger zijn.

Veelvuldig bukken innovatief aangepakt voor de recreatieve tenniser

Veelvuldig bukken is een belasting voor de rug. In veel bedrijven en in verschillende branches wordt dit al goed aangepakt. Ergonomisch wordt er bekeken hoe bukken zo goed mogelijk kan worden aangepakt.

tennis pickerTwee ontwerpers hebben een mooi innovatief ergonomisch product ontwikkeld om het bukken in de tenniswereld aan te pakken. Want de tennissers rapen en bukken iedere keer weer om 1 of meerdere ballen op te pakken. Het grootste gedeelte wordt op professioneel niveau al opgelost. Maar helaas zijn er op recreatief niveau geen ballenjongens of -meisjes voorhanden.

Voor alle recreatieve tennissers is er nu een praktische oplossing. De ontwerpers Yu Yunjo en Andrew Kim bedachten een handig iets, de “Tennis Picker” waardoor tijdens het slaan van een balletje je niet meer hoeft te bukken en je knieën continue te belasten om iedere keer maar weer de bal van de grond op te rapen.

Het schijnt dat bejaarde mensen magneten gebruiken om jeu de boules ballen op te pakken van het speelveld, nu is de Tennis Picker hier vergelijkbaar mee in de vorm van een strook klittenband die je met een plakstrip aan je tennisracket bevestigd. Met deze klittenband pak je elke willekeurige tennisbal makkelijk op van de grond.

De Tennis Picker is op dit moment nog in de conceptfase, maar lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan. 

 

Adviesgroep Mens & Werk

(06) 11 30 88 77

info@adviesgroepmensenwerk.nl